RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Звільнення Херсона: американський генерал оцінив шанси ЗСУ

Українські Збройні сили мають достатньо озброєння від попередніх західних поставок для звільнення Херсона від російських окупантів.

Так вважає відставний генерал та колишній головнокомандувач Сил НАТО у Європі Філіп Брідлав, пише НВ.

За його словами, українській армії на Херсонському напрямку вдається вдало працювати, тому очікує на успіх в деокупації.

"Що стосується Херсона, то, я думаю, що Україна й сьогодні має достатньо озброєння від попередніх поставок, щоб досягти тих цілей, яких ваша армія планує досягти", - зауважив експосадовець.

Американський генерал зазначив, що хороших даних розвідки про ситуацію в регіоні немає. Є непідтверджена інформація, що РФ перекидає війська із Донецького напрямку для нарощення сил у південних областях України.

"Ходять чутки, що Росія перекидає туди підкріплення, але це означає, що вони зменшують свою присутність на Донбасі. Це, звичайно, додасть армії проблем на південному напрямку, з іншого боку, відкриє можливості на Донбасі. Наразі мені подобається, як українські війська ведуть свою кампанію на підступах до Херсона", - повідомив Філіп Брідлав.

Нагадаємо, що військові експерти вважають, що Збройні сили України розпочнуть планомірне знищення російських окупантів на правому березі Дніпра, якщо ті до кінця тижня не переграють ситуацію і не розпочнуть наступальну операцію.

Як повідомлялося, що мешканців Донецької, Запорізької та Херсонської областей закликали евакуюватися у безпечні регіони країни через контрнаступ ЗСУ.