RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Білорусі створили "лукашенкомобіль": фото родстера

В електроралі Minsk Electro-2022 взяв участь перший білоруський спортивний електрокар. Національна академія наук Білорусі хоче налагодити масове виробництво цього двомісного родстера.

Про це повідомляє Аutogeek.

Родстер розробили фахівці науково-інжинірингового центру Об’єднаного інституту машинобудування Національної академії наук Білорусі. Конструкція, кузов та інші компоненти цього зразку електрокара фактично ручного складання, що були виготовлені індивідуально.

Передня частина "лукашенкомобіля" має невеликі глибоко посаджені круглі фари.

Фото: autogeek.com.ua

"Загалом формами кузова білоруський електрородстер дуже схожий на автомобіль вовка з мультфільму Red Hot Riding Hood (Класна червона шапочка) 1943 року американського режисера Текса Ейвері. У ньому вовк в образі дамського угодника роз’їжджав містом на довгому спортивному автомобілі з такими ж масивними колісними арками та фігурними боковинами", - йдеться у повідомленні видання.

Машина важить 800 кг, а розганяється до 170 км/год за 6,0 секунд, але розробники хочуть знизити розгін до такої швидкості до 4 секунд. Номінальна потужність електродвигуна - 109 к.с., а максимальна – 218 к.с. Ємність тягової батареї складає 24 кВтгод. Максимальний пробіг без підзарядки, за даними розробників, 270 км.

Фото: autogeek.com.ua

Фахівці науково-інжинірингового центру Об’єднаного інституту машинобудування НАН зазначили, що білоруськими є всі компоненти родстера, у тому числі електродвигун, акумулятор та електроніка.

"Інформаційних технологій в автомобілі більше, ніж у стандартних програмах, які розробляються програмістами", - також додають розробники.

Фото: autogeek.com.ua

Фото: autogeek.com.ua

Нагадаємо, на аукціоні за 2 млн доларів виставили перламутрово-білий родстер Chevrolet Corvette, який було випущено 1957 року в єдиному екземплярі. Авто унікальне ще тим, що воно перше примірило позначення Super Sport (SS), що свідчить про суперпотужність та швидкість марки.