RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Терміни не терплять": у Києві продовжували будувати заборонений будинок у день ракетного удару по столиці, фото

У Києві, попри російські удари, повітряні тривоги та комендантську годину, будівництво ЖК "Тургенєв" не зупинялося ні на мить.

Про це повідомив юрист і член організації "Центр розвитку міст" Дмитро Петров у Facebook.

За інформацією місцевих жителів, будівництво тривало весь день понеділка, 17 жовтня.

"Поки в Київ відбувались прильоти, а людей діставали з під завалів - на місці зруйнованої частини Будинку Маліна (1890 р.) будували ЖК "Тургеневъ", - написав він.

До всього - саме будівництво незаконне, адже частина садиби, де зводиться житловий комплекс, хоч і немає не має охоронного статусу, проте внесена до переліку будівель, що підпадають під додатковий захист за рішенням Київради.

Також, відповідно до рішення Київського апеляційного суду від 07 вересня 2022 року, будівельні роботи на місці історичного будинку заборонені.

Роботи вдалося частково призупинити, коли приїхала Національна поліція.

"Коли ж я, зіславшись на це, попросив затримати порушників і арештувати техніку - мені пояснили щось типу: "треба на серйозному бланку це викласти". Тепер шукаю, хто може помогти "з бланками" - Київська міська прокуратура?", - зауважив правозахисник.

Раніше ми писали, що вчені Національного науково-природничого музею після чергових російських обстрілів Києва просять врятувати експозиції. Зокрема йдеться про зразки зниклих та унікальних тварин.