RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Білорусі почали лікувати російських військових

У Білорусі військові медики почали лікувати мобілізованих росіян, які проходять військову підготовку на полігонах Збройних сил Білорусі.

Про це повідомила моніторингова група "Білоруський Гаюн".

Читайте також: Росія готує теракти в Білорусі: одна з головних цілей - АЕС

У повідомленні йдеться про те, що медичну допомогу військовим РФ надає медзагін спеціального призначення 432 головного військового клінічного медичного центру ЗС РБ.

"Цей підрозділ з 18 жовтня розгорнув на полігоні "Обуз-Лісновський" під Барановичі польовий госпіталь. Саме на полігоні "Обуз-Лісновський" знаходиться найбільший польовий табір російського контингенту регіонального угруповання військ", - йдеться у повідомленні моніторингової групи.

На цьому полігоні розгорнуть табір та функціональні операційні, реанімаційні відділення, створено стаціонар на півсотні ліжок. Лікарі заявляють про те, що з чим вони загалом стикаються на полігоні – надання терапевтичної допомоги широкому спектру. Це бронхіт, пневмонія, ангіна, гіпертонічний криз та інше.

Разом з тим медики не хочуть госпіталізувати військових РФ, оскільки бояться розголосу.

"Але все ж таки місцеві жителі періодично зустрічають солдатів ЗС РФ у лікарнях міст, біля яких розташовані табори. В основному для додаткових та лікування зубів. При цьому нам відомо, що на лікуванні 432 ОВКМЦ знаходяться військовослужбовці ЗС РФ", - повідомили у моніторинговій групі.

Нагадаємо, військові аналітики раніше повідомляли, що, щоб атакувати Україну з території Білорусі, Росії необхідно створити стотисячне угруповання з відповідним забезпеченням технікою.