RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це злочин проти українського народу: держава Євросоюзу визнала Голодомор

Парламент Румунії визнав Голодомор 1932-33 років злочином проти людства та українського народу. Декларацію підтримали 248 парламентаріїв, один утримався.

Про це повідомило видання Agepress.

У документі висловлено солідарність з українським народом, який постраждав у цій трагедії, а також віддається данина пам'яті мільйонам жертв штучного голоду 1932-1933 років.

Крім того, декларація рішуче засуджує аналогічний злочинний метод, яким румуни в Бессарабії зазнали навмисного, штучного голоду з метою примусової колективізації в 1946-1947 роках.

Читайте також: Що подивитися та почитати про Голодомор: історик назвав найкращі фільми та книги

У документі наголошується, що європейська інтеграція базується на примиренні та прийнятті трагічних моментів в історії 20-го століття, для побудови спільного майбутнього, заснованого на спільних цінностях та принципах, та пам'яті трагедій такого роду. Це допомагає запобігти подібним подіям у майбутньому.

Як повідомляв "Апостроф", Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом, а також закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал з повномасштабного вторгнення РФ в Україну.