RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ стримують атаки ворога на Донбасі та Запоріжжі: оновлені карти боїв

Бійці спецпідрозділу "Карлсон" підняли українській прапор навпроти Херсона на лівому березі Дніпра, який поки що окупований російськими загарбниками. Це стане плацдармом для деокупації лівого берега Херсонської області. Також вздовж лінії фронту на ділянці Кремінна-Сватове на сході країни земля промерзла, тому контрнаступ пришвидшиться.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), які опублікували відповідні карти із поточною ситуацією на фронті.

Читайте також: На Херсонщині окупанти продовжують масове мародерство та терор: зведення Генштабу ЗСУ

ISW припускають, що ЗСУ вже продовжували контрнаступ у районі Кремінної. У свою чергу, російські військові продовжують атаки на Бахмут, Авдіївку та захід Донецької області, а також у східній частині Запорізької області. Водночас загарбники продовжують вивозити колаборантів із населених пунктів, зокрема з Олешок, за 10 км на південний схід від Херсона.

Схід України

Український контрнаступ тривають в районі Кремінної та Сватового. Припускається, що контрнаступальні дії можуть відбуватися у районі Куземівки, Коломичихи, Житлівки. За даними кількох джерел, в районі Червонопопівки українські воїни вже могли просунутися.

"Генштаб України повідомив, що українські сили відбили наступ російських військ біля Червонопопівки, що також вказує на те, що українські сили, ймовірно, просунулися в цьому районі", - йдеться у повідомленні.

Водночас рашисти будують другу лінію оборону на південний схід від Сватового в районі Старобільська, а ЗСУ продовжують завдавати ударів по районах зосередження російських військ та вузлів тилового забезпечення у Луганській області.

Фото: understandingwar.org

На Донеччині українським бійцям вдалося відбити атаки ворога в районі Соледара та Опитного. На Бахмутському напрямі тривають серйозні бої. Російська армія атакує на південному заході від Авдіївки в районі Невельського, Красногорівки та Мар’їнки. За російськими джерелами, окупанти відбивають українські атаки біля Солодкого та Новомайорська на заході Донецької області.

Фото: understandingwar.org

Південь України

Російські військові продовжують оборонятися та обстрілювати Херсонщину. З Олешок вони вивезли усіх колаборантів. У Запорізькій області ЗСУ продовжують бити по скупченнях ворога у тимчасово окупованих Мелітополі та Василівці. ISW припускає, що загарбники бояться атаки українських сил на цій ділянці фронту.

Фото: understandingwar.org

Раніше ми писали, що окупанти вдарили по школі та ринку в середмісті Херсона.