RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Ракетний удар по Україні 5 грудня: наслідки для інфраструктури

Російське окупаційно-терористичне військо вчергове здійснює масовану ракетну атаку по Україні з метою знищити якнайбільше інфраструктурних об'єктів і вбити мирних українців.

"Апостроф" стежить за ситуацією в режимі онлайн.

Унаслідок російських ракетних ударів у Сумській області застосували аварійні відключення електроенергії, щоб запобігти порушенню роботи об'єднаної енергосистеми України. Також знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії в Одесі. Зафіксовано перебої з електропостачанням у Житомирі.

Читайте також: Можна підзарядити телефони та гаджети: у київському метро відкрили пункти з зарядками - список станцій

За інформацією мера Кривого Рогу Олександра Вілкула, частина міста без світла, відключені деякі котельні та насосні.

Крім того, атака країни-терористки Росії призвела до відключень електроенергії у Молдові. Тамтешня енергетична компанія повідомляє про можливе аварійне відключення електроенергії в країні.

Водночас росіяни тероризують не тільки інфраструктуру, а й оселі мирних українців. Так, у селі Новософіївка на Запоріжжі внаслідок влучання ворожих ракет знищено приватні будини, загинули 2 людини, поранено ще двох осіб. Серед постраждалих дитина віком 1 рік і 10 місяців.

В АТ "Миколаївобленерго" повідомили, що надійшла команда знизити навантаження на енергосистему в регіоні через імовірність ракетної атаки. Зараз на Миколаївщині застосувати всі 10 черг стабілізаційних відключень.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець написав, що "Укренерго" розпорядилося застосувати спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії у деяких структурних підрозділах.

До того ж інформують, що частково зникли світло й вода на Київщині, зокрема в Ірпені й Бучі.

В Одесі, Сумах і Житомирі після відключень електроенергії почали фіксувати перебої з інтернетом.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в Одеській області в результаті російської ракетної атаки пошкоджено два об'єкти інфраструктури, одну людину поранено. На місці працює ДСНС.

Разом з цим у НЕК "Укренерго" зазначили, що українська інфраструктура пережила восьму масовану атаку з боку країни-терористки Росії: є влучання в енергетичні об'єкти, унаслідок чого діють аварійні відключення світла.

Ще один наслідок російських обстрілів - затримка деяких рейсів Укрзалізниці.

"Станом на 15:30 більшість рейсів Укрзалізниці курсує графіком. Затримуються через знеструмлення кількох ділянок наступні рейси: №712 Київ - Краматорськ - на 1 год 40 хв та №749 Київ - Ужгород - на 36 хв", - написали в пресслужбі національного перевізника.

Крім того, як повідомляють пабліки Одеси, після вибухів у понеділок, 5 грудня, у місті зупинився електротранспорт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як можна знайти Пункти незламності у вашому населеному пункті.