RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Глава податкової Києва попалася на незаконному збагаченні: що було далі

В.о. начальника Київської податкової інспекції Оксана Датій, в якої під час обшуків 2 лютого виявили "перелік бажань", написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Про це LB.ua повідомили джерела з податкової служби та надали її заяву.

Читайте також: Морально чи ні: Горбунов завів дискусію щодо публікації списку бажань начальниці податкової Києва

Відповідну заяву на звільнення Датій написала одразу після обшуків.

"Не виключено, що буде підозра про незаконне збагачення. Не сумніваюся, що воно є. Однак насправді займалася мілкими справами, системного там нічого немає", - зазначив співрозмовник видання.

Фото: lb.ua

Нагадаємо, під час обшуків 2 лютого за місцем проживання Датій працівники ДБР знайшли її список новорічних бажань. За 2018 рік було вказано соболину шубу, люксовий годинник Breguet, підвищення по службі та поїздку до Лондона. У 2021 році вона мріяла про нову посаду, відпочинок на Мальдівах і заробити мільйон доларів.

Також у чиновниці вдома виявили 158 тисяч доларів, 530 тисяч гривень, 2 тисячі євро, три квартири у столиці загальною вартістю близько 1 млн доларів та будинок під Києвом вартістю близько 200 тисяч доларів, два автомобілі вартістю 150 тисяч доларів, а також дорогі прикраси та одяг. Одна з машин вартістю близько 100 тисяч доларів записане на особистого водія чиновниці, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів.

За даними ДБР, Датій зловживала владою та своїм службовим становищем.

"Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки. Крім того, за оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи", - повідомляє пресслужба ДБР.

Експерти наголошують, що до тіньового обігу надійшло понад 15 мільярдів гривень. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів Датій складає орієнтовно 1,4 млн доларів.

Раніше ми писали, що Україна піднялася у світовому рейтингу боротьби з корупцією.