RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Кенії знайшли давнє знаряддя для обробки їжі: у чому унікальність

На заході Кенії під час розкопок у Ньяянзі науковці знайшли камʼяні знаряддя, які вважаються одними з найдавніших. Їм дають близько 2,9 мільйона років.

Про це повідомляє BBC.

Читайте також: Таємниця льодовикового періоду: британець розшифрував "код" наскальних малюнків

Зазначається, що археологи натрапили на знаряддя на півострові Хома. Також виявили два міцні корінні зуби, власником яких, очевидно був, представник роду парантропів.

Дослідники розповідають, що знайдені інструменти люди використовували для того, щоб рубати бегемотів та тодішні різновиди рослин.

До цього найдавнішими інструментами вважалися створені під час періоду Олдувайської культури - близько 2,5 мільйона років тому. Ними користувалися предки Homo Sapiens. Ця знахідка вказує, що знаряддя праці використовували інші гілки ранніх людей, а не тільки Homo Sapiens.

"Звʼязок цих знарядь із парантропами може підказати, хто створив найдавніші інструменти Олдувайської культури. Можливо, не тільки Homo, але й інші види гомінідів обробляли їжу цими інструментами", - пояснили археологи.

Як повідомляв "Апостроф", в амазонських тропічних лісах Колумбії вчені виявили одну з найбільших в світі колекцій доісторичного наскального мистецтва.