RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У росіян виникли серйозні проблеми під Вугледаром: зведення Генштабу ЗСУ

389 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбили 83 атаки російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Епіцентр бойових дій - Бахмут.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 19 березня.

Протягом доби ворог завдав 11 ракетних ударів, 4 - по об’єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя;16 авіаційних ударів та здійснив 99 обстрілів з РСЗВ.

Читайте також: Стягує на себе ресурс окупантів: експерт про значення битви за Бахмут

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без змін. Протягом доби росіяни здійснили обстріли районів населених пунктів Олександрівка і Клюси Чернігівської області; Харківка, Старикове, Волфине - Сумської та Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ і Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупаційне військо продовжує спроби прорвати оборону ЗСУ. Вело безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Верхньокам’янське та Спірне. Здійснило артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Красне Перше, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське і Білогорівка на Луганщині, а також Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку підрозділи ЗСУ відбили численні атаки ворога у північній частині міста Бахмут, а також у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка. Під обстрілами опинилися Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках російські окупанти здійснили безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське а також Мар’їнка, яку окупанти атакували 15 разів. Обстріляв ворог населені пункти Кам’янка, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російське окупаційне військо в обороні. Обстрілів зазнали Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області, Херсон та Антонівка Херсонської області.

"З огляду на ситуацію, яка склалась під Вугледаром, військове російське керівництво квапиться направити підсилення. З 13 березня, у 37 окремій мотострілецькій бригаді 36 армії Східного ВО проводиться бойове злагодження підрозділу "шторм". Його готують до відправлення в Україну 24 березня. У бригаді значний некомплект особового складу, тому командири підрозділів відкликають підлеглих з лікування та реабілітації. Військовослужбовці скаржаться на низький рівень забезпечення. Відзначається дуже низький рівень мотивації особового складу та велика кількість спроб уникнення відправки в район ведення бойових дій", - додали в Генштабі ЗСУ.

Тим часом українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження російських окупантів, збили БпЛА "Шахед-136", а разом з цим наші ракетники і артилеристи уразили 7 районів зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія намагається прорвати оборону ЗСУ і продовжує мобілізувати резервістів.

Вас може зацікавити:

Український військовий після поранення в окопному бою знищив росіянина: відео з передової

Ворог готується до оборони Маріуполя: що зараз відбувається в окупованому місті

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру