RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

СБУ затримала ексдепутата-комуніста з Запоріжжя, який коригував удари РФ по Україні. Фото

СБУ затримала чергового зрадника, який "наводив" російські ракети на Україну - колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради. За його наведенням російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по місту в квітні та травні поточного року.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який "зливав" окупантам позиції українських військ під Бахмутом та Авдіївкою: фото

В результаті ракетних ударів тоді загинуло 3 місцевих жителів, а такод було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

За даними слідства, фігурант справи у 2001 році вже отримував 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

Повідомляється, що після виходу з в'язниці чоловік вступив до місцевого осередку забороненої компартії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради. Наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Для виконання завдань ФСБ російський агент сформував власну інформаторську мережу. До її складу ввійшли колишні однопартійці фігуранта, які проживають у Запоріжжі, через яких він отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури. Отримані відомості "депутат" передавав РФ для підготовки повітряних атак по території регіону.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше ми розповідали про затримання працівника Києво-Печерської лаври, який виправдовував злочини РФ в Україні.

Вас також може зацікавити:

У Запорізькій області триває полювання на колаборантів, розплата чекає на всіх зрадників

Росія готувала удар по Кропивницькому: фото затримання коригувальника

Коригувальнику ударів по Миколаєву загрожує максимальний термін