RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кращі за F-16: Україна може отримати від союзників потужні винищувачі

Австралія, Сполучені Штати Америки та Україна обговорюють передачу українським військовим понад сорок багатоцільових винищувачів F/A-18, які виводяться з експлуатації австралійським військом. Цей багатофункціональний винищувач за своїми можливостями кращий за довгоочікувані F-16.

Про переговори повідомило видання Australian Financial Review, посилаючись на джерела.

Читайте також: Хто із союзників України очолить "коаліцію винищувачів": названі країни

Америка вже підтвердила можливість дозволу на реекспорт багатоцільових винищувачів F/A-18. Єдина умова передачі літаків - не застосування їх у повітряному просторі Російської Федерації.

Видання повідомляє, що це рішення було ухвалено, щоб допомогти виконати частину запиту президента Володимира Зеленського на винищувачі, а не відправляти їх на звалище, як планувалося. Річ у тому, що Австралія вже замінила ці машини на F-35, зараз F/A-18 перебувають на зберіганні.

Передати Україні можуть F/A-18 Hornet, модернізовані до рівня A++, аналогічного F/A-18C/D. Машина має РЛС AN/APG-73 з можливістю використання всієї номенклатури озброєння, включаючи ракети "повітря-повітря" AIM-120 AMRAAM і ASRAAM, засобів ураження наземних цілей від Paveway II і JDAM-ER до крилатих стелс-ракет AGM а також ураження кораблів за допомогою Harpoon. F/A-18 Hornet – одразу 12 рішень проти літаків російських окупантів.

Нагадаємо, раніше литовський полковник озвучив прогноз, коли ЗСУ отримають F-16 від союзників.

  • Вас може зацікавити:

Чому F-16 важливіше для ЗСУ: у повітряних силах дали чітку відповідь

Швидко не вийде: коли Великобританія поставить Україні винищувачі Eurofighter

Потрібна будь-яка авіація: експерт про передачу МІГ-29 Україні