RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Захист України з півночі: бійці проходять навчання з бойовою стрільбою та вибухами. Фото і відео

У Північній операційній зоні ЗСУ тривають маневри з комплексної підготовки українських воїнів до ведення бойових дій за різних тактичних обставин. Цього разу піхотинці відточували свою майстерність при взаємодії з мінометним підрозділом в умовах міської забудови.

Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних сил у Facebook.

Читайте також: Перевірка армійської авіації та відвідування клініки "Охматдит": чим займається генерал-лейтенант Наєв

"Загальну підготовку військовослужбовців, які виконують завдання у нашій зоні відповідальності, оцінюю дуже високо, але для того, щоб вони почувалися впевненіше у бойовій обстановці, ми проводимо планові тренування", - розповів командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На цей раз піхотинці відточували майстерність на тактичному полі у взаємодії з мінометним підрозділом, перевіряли свою індивідуальну стійкість під час обкатування танками. Нововведенням у загальній підготовці стало виконання вправ на навчальному місці по веденню бойових дій в умовах міської забудови, здійснення зачисток та протидії ворожим засідкам.

"Підготовлений воїн під керівництвом такого ж підготовленого командира - це справжня сила, здатна виконати поставлене бойове завдання. Ми відтворили фрагмент населеного пункту, в якому наші воїни тренуються заходити до будинків, здійснювати зачистку приміщень від ворога тощо. і навичок воїнам. На полігоні проводиться комплексна підготовка і щодня тут може тренуватися в роту особового складу. Виходячи з цього, я наказав головним сержантам у жодному разі не відправляти підлеглих до районів ведення бойових без оволодіння повноцінним курсом підготовки", - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав захисників України на передовій та оцінив умови їхнього проживання.

Вас також може зацікавити:

Бійці інформаційного фронту: Наєв привітав журналістів з професійним святом

Окупанти знову атакували Київ: Наєв показав відео знищення дронів

Північний фронт: Наєв оцінив готовність настання ворога з Білорусі