RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Насильство над дітьми на Львівщині: керівника ребцентру відсторонили

У зв'язку з фактом можливого насильства щодо дітей у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині відсторонили від роботи керівника закладу.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram.

Він зазначив, що після заяви українського омбудсмена про скарги вихованок ребцентру через можливе насильство, яке скоював над ними директор, на місце прибули працівники правоохоронних органів та профільного департаменту адміністрації.

"Щодо заяви уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця (...). На місце виїхали правоохоронці та фахівці профільного департаменту Львівської ОВА. Львівська ОВА повністю сприяє розслідуванню... На час проведення перевірки керівника закладу відсторонили від роботи", - написав він.

28 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що в реабілітаційному центрі на Львівщині вчинялося насильство над дітьми. Самі потерпілі розповіли, що директор вчиняв дії сексуального характеру щодо дівчат, принижував та погрожував побиттям і поміщенням у психлікарню.

Діти та інші особи зверталися в поліцію, місцеву службу у справах дітей та департамент освіти, проте реакції не було. Водночас, директор карав тих, хто скаржився.

Згодом Офіс генпрокурора повідомив про початок досудового розслідування за фактом сексуального насильства щодо неповнолітніх у реабілітаційному центрі на Львівщині.

Раніше "Апостроф" писав, що омбудсмен терміново організував перевірку у навчально-реабілітаційному центрі.