RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Косюк закликав владу і бізнес допомогти громадам з реалізацією інфраструктурних проектів

Голова правління МХП Юрій Косюк позитивно оцінив намір Кабінету міністрів винести пропозицію щодо наближення меж районів до госпітальних округів, проте зауважив, що під час об’єднання громад, першочергово варто рухатись до реалізації інфраструктурних проектів, які об’єднають навколо себе кілька ОТГ.

«Мова не лише про автошляхи, мости чи лікарні. Спільними зусиллями буде простіше здійснити енергомодернізацію, створювати робочі місця, розвивати відновлювальну енергетику», - зазначив Косюк на своїй сторінці у Фейсбук.

Раніше Юрій Косюк неодноразово наводив позитивні приклади того, як територіальні громади розвивають альтернативну енергетику та запроваджують інноваційні проекти. Однак, на його думку, ці ініціативи не повинні мати точковий характер, а бути саме територіально об’єднуючим фактором.

Юрий Косюк

«Потужні енергетичні проекти здатні утворити соціально-економічні, а зрештою й інфраструктурні альянси між ОТГ», - наголосив Косюк.

Бізнесмен також переконаний, що влада як ніхто повинна ініціювати та підтримувати такі проекти на місцях, а бізнес, своєю чергою, вести перемовини з громадами, щоб зрештою сформувати єдине бачення та шлях розвитку територій.

«Така співпраця буде довготривалою, а головне – продуктивною для усіх сторін дискусії», - підсумував голова правління МХП.

Нагадаємо, що об’єднання територіальних громад в Україні й досі триває, а процес передачі їм земель у комунальну власність має завершитися до кінця 2018 року.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: МХП, Косюк