RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

ЗМІ звинуватили забудовника в будівництві будинку на Печерську на вкрадені в ЖК "Міністерський" гроші

Нацполіція розпочала кримінальне провадження стосовно Олександра Клименка, власника ряду фірм, задіяних в будівництві ЖК "Міністерський", відомого зараз як ЖК на Кондратюка. Власнику компанії-забудовника загрожує до 12 років в'язниці.

Про це повідомляє "Народна правда".

Будівництво житлового комплексу "Міністерський" зупинилося два роки тому, хоча остання черга була готова на 70%. Сотні сімей стали заручниками ситуації - вони не можуть отримати ні житло, ні гроші. Причина виникнення довгобуду - конфлікт українського партнера Олександра Клименка з "дочкою" польського забудовника компанією "Енергополь-Україна", з якою вони разом реалізовували проект в м.Києві.

Поляки послабили контроль над своїм підприємством і їхні кошти вивели через підконтрольні фірми. Польська сторона називає суму близько 500 млн грн, які були витрачені на нецільові проекти або виведені. Уже підтверджено збиток в 90 мільйонів. Це гроші, отримані генеральним підрядником фірмою "Будакс" на завершення останньої черги будівництва ЖК "Міністерський". Після виведення коштів фірми Клименко почали новий проект в центрі Києва "Печерськ-Плаза", відомо, що частина цільових грошей могла бути витрачена на виробництво мультфільму "Клара", режисером якого є Клименко, і будівництва його ж приватного будинку в селищі Козин.

Після кількох невдалих спроб врегулювати конфлікт з українським партнером, польська сторона звернулася в правоохоронні органи, оскільки Клименко продовжує перешкоджати спробам "Енергополь-Україна" завершити проект і передати квартири покупцям.

Національна поліція почала кримінальне провадження за ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення та розтрати коштів. У справі фігурують все фірми Олександра Клименка, яким він прямо або опосередковано володіє, і які були задіяні в схемі розкрадання коштів: "Будакс" - генпідрядник будівництва ЖК "Міністерський", КУА "Імідж Фінанс", через які здійснювався продаж квартир, "Буйфіш Холдінгс", "Імідж Фінаси Груп", "Скай Білдінг" та інші.

Уже проведено ряд обшуків та допитів, вилучені документи, вирішується питання про арешт майна Олександра Клименка і його спільників. Йдеться про майнові активи, частки у підприємствах, приватні будинки, банківські рахунки фігурантів і підконтрольні їм підприємства, будівельну техніку, і інше майно.