RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про закупівлі антибіотиків виробником курятини "Епікур": подробиці скандалу

У ЗМІ стався черговий скандал, в епіцентрі якого опинилася "безантибіочна" курятина "Епікур".

Про це пише UA.info.

Бренд на українському ринку з'явилася не так давно, і називав себе "борцем за здорове живлення", головним їх гаслом було "курятина, вирощена без антибіотиків". Влітку 2019 року стало відомо, що курятина "Епікур" стала причиною сальмонельозу у киянки. Після цього виробник, як вважають в пресі, вирішив відмовитися від оголошеного принципу.

У ході аналізу імпортних закупівель з'ясувалося, що як в 2019 році виробник "Епікура" - Володимир-Волинська птахофабрика закупила сіро-органічних сполук (антибіотики, в тому числі) на 9,5 млн грн. Журналісти зазначають, що більшість американських і європейських великих компаній використовують антибіотики для лікування тварин, при цьому дуже акуратно користуються ними в профілактичних заходах.

"Антибіотики є дуже цінними лікарськими засобами, які повинні застосовуватися тільки з терапевтичними цілями. І в максимально обмежених масштабах. Дуже важливо, щоб національні ветеринарні, сільськогосподарські та фармацевтичні керівні органи пропагували профілактичну ветеринарну допомогу і раціональне використання антибіотиків у співпраці з приватним сектором і з усіма зацікавленими сторонами, особливо з ветеринарними працівниками і фермерами", - йдеться в посланні ВООЗ.