RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Отто Ватерландер ініціює відмову від закупівель через Прозорро в Нафтогазі: експерти і нардепи розкритикували ініціативу

Відмова від публічних закупівель через систему Прозорро НАК Нафтогаз викликала негативну реакцію. Народний депутат Олексій Мовчан, який прийшов у Раду з держкомпанії "Prozorro Продажі" розкритикував таку ініціативу.

Ватерландер у Facebook пояснює це рішення так: "Нафтогаз удосконалює закупівлі для того, щоб якомога швидше реалізовувати стратегічні проекти, націлені на стабілізацію і нарощування видобутку українського газу". А також необхідністю "консолідації всієї закупівельної функції в одному місці".

Нардеп фракції Слуга народу Олексій Мовчан вважає: "Якщо Нафтогаз не хоче використовувати ProZorro для закупівель, то може йому і Наглядова рада така дороговартісна не потрібна? Якщо ви декларуєте прозорість і застосування кращих практик управління, то шлях в обхід системи ProZorro-хибна дорога!"

Оглядач ринку видобутку нафти та газу Володимир Дольник теж відгукнувся на ініціативу Ватерландера: "…це просто дуже весело… От приклад - формулювання задачі, що віднесена до елементів ЦКР Отто Ватерландера - 1. "Забезпечення видобутку в 2020 згідно з Планом видобутку на 2020: 13,2 млрд куб м товарного газу". Компанія за результатом року падає на 150 млн куб м р/р - але за "планом видобутку" виходить, що перевиконує план на 225 млн куб м. Оцінка голови правління - 10 із 10)".

Експерти зазначають, що ініціатива Отто Ватерландера - одного з найбільш помітних членів правління Нафтогазу - щодо відмови від публічних закупівель, напряму суперечить рекомендаціям OECD.