RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

ДПЗКУ за підсумками 2020 року наростила збиток до 5,86 млрд грн: названо причини кризи в корпорації

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) у першому півріччі 2021 року скоротила чистий збиток в 39,6 рази в порівнянні з першим півріччям 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба держкорпорації.

Вперше чистий прибуток компанії за другий квартал 2021 року склав 57 млн грн проти 144 млн грн чистого збитку в січні-березні.

"Період з травня по листопад минулого року, коли державною зерновою корпорацією керував Василь Коваленко, став найгіршим за десятирічну історію ДПЗКУ. За цей період експорт зернових держкорпорації склав менше ніж 760 тонн. Це найнижчий показник за всю історію підприємства", - розповів "апостроф" співробітник ДПЗКУ.

За його словами, за Коваленка були закуплені десятки тисяч зернових, які зберігаються на складах корпорації та на приватних елеваторах. Велика їх частина існує лише на папері. За фактом купувалося "повітря", а частина зерна була закуплена за цінами майже у 2 рази вище ринкових цін, про нібито "з'їдене мишами зерно на 800 млн грн відомо всій Україні. У боротьбі за контроль над корпорацією ніхто не працює над помилками минулих років" - зазначає джерело.

Керівництво менеджерів Василя Коваленка, за словами співробітника корпорації, в результаті привело до "рекордних" збитків ДПЗКУ в сумі понад 5 млрд грн за підсумками 2020 року. В результаті менеджмент корпорації минулого року ускладнив переговори з Китаєм і негативно вплинув на виконання договірних зобов'язань. У 2020 році з головним партнером ДПЗКУ китайською корпорацією ССЕС не було укладено жодного контракту.