RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

CEO Stolitsa Group прокоментував пожежу на Осокорках та добудову об'єктів "Аркади"

У компанії Stolitsa Group відкидають звинувачення у причетності до пожежі біля озера Тягле на Осокорках у Києві і планують захищати власну репутацію в судовому порядку.

Про це повідомив у інтерв'ю Forbes CEO Stolitsa Group Едуард Соколовський.

Раніше громадська організація "Екопарк Осокорки" висловлювала підозри про зв'язок забудовника з надзвичайною подією, нібито підпал ініціювали задля "розширення території забудови", проте проект будівництва Stolitsa Group не включає в себе територій заказника.

Фото: Межі територій заказників і кадастрових ділянок поблизу озера Тягле

"Від місця загоряння до нашого будівельного майданчика – 3 км. Охоронці помітили заграву, коли стемніло. Доїхати не змогли. Ця територія – луки і заплави. Через підняття рівня Дніпра там все затоплене. На той час ЗМІ вже повідомили, що горить територія заказника. Загоряння рухалось за вітром до водойми і біля неї затухло", - розповів CEO Stolitsa Group.

За його словами, місцеві мешканці часто повідомляють про пожежі в цьому районі ще з 2017 року, саме тому треба прибрати на цих ділянках сміття, заборонити там розпалювати багаття й облагородити цю місцину. Наразі правоохоронці за заявою Stolitsa Group розслідують цей випадок за ст.252 ч.2 КК України (попередньо – за фактом навмисного підпалу). Керівник компанії замовника будівництва вже дав свідчення правоохоронцям. Едуард Соколовський зазначив, що компанія зацікавлена в швидкому та об'єктивному розслідуванні. Водночас на хід будівництва пожежа ніяк не вплинула. Він також зазначив, що заказник, про який кажуть в організації "Екопарк Осокорки" і ділянки, відведені під будівництво – це різні території, і забудовник не планував роботи на території заказника. Водночас на території розташовані штучні озера (зокрема, Небреж) – затоплені кар'єри, де в часи СРСР видобували пісок, що помітно на картах радянського періоду, де цих озер немає. Таким чином заяви активістів про цінність цих територій і відповідно "зацікавленість" забудовника можна назвати маніпуляцією.

Також CEO Stolitsa Group в інтерв'ю прокоментував добудову об'єктів "Аркади". За його словами наразі, після підписання меморандуму між представниками уряду, КМДА та Stolitsa Group (що дозволило зберегти дозвільну документацію для забудовника) було введено в експлуатацію 16-й та 26-й будинок в ЖК "Патріотика", потребують добудови ще 10 будинків (на що необхідно до 100 млн грн на кожен будинок).

В "Евриці" будинки були готові до введення в експлуатацію з травня 2023 року, проте проектна документація не була готова, і забудовник чекає від замовника будівництва - КНУ ім. Т.Шевченка - дій щодо змін в електрону систему у сфері будівництва за проектом.

Едуард Соколовський зазначив, що забудовник не фінансується бюджетом для завершення об'єктів банку "Аркада", а використовує кошти від продажу 10% площ у ЖК "H20". Вийти в продажі нерухомості у "H20" задля пришвидшення роботи щодо об'єктів "Аркади" в Stolitsa Group називають однією зі своїх цілей у 2024 році.