RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Від заборони онлайн-бронювання ліків не відмовились - представників сервісів долучили до обговорення

В уряді не відмовились від проєкту постанови, яка фактично заборонить сервіси онлайн-бронювання ліків, Міністерство охорони здоров'я і Держлікслужба продовжать обговорення ініціативи.

Про це повідомляє РБК-Україна.

МОЗ провів нараду з цього питання за участі представників провідних прайс-агрегаторів. На нараді з першим заступником міністра Сергієм Дубровим не дійшли згоди стосовно скасування норми, яка фактично дозволяла проводити онлайн-бронювання тільки на сайтах-ліцензіатах, тобто — аптеках. Втім домовилися, що проєкт відкладуть до внесення змін, напрацьованих Держлікслужбою спільно з представниками прайс-агрегаторів. Про це за підсумками наради повідомив співзасновник сервісу tabletki.ua Олександр Муравщик.

"Нас запросили на обговорення проєкту постанови, однак повністю відмовитися від документа, на жаль, не погодилися. Натомість запропонували надати свої пропозиції, які дозволять уникнути заборони на діяльність прайс-агрегаторів.Ми на початку обговорення поліпшень з представниками Держлікслужби. Щиро сподіваємося, що нам вдасться вийти на задовільний фінальний результат. Для нас пріоритет - це споживач. Ми вважаємо неприпустимими будь-які ризики позбавлення споживача інформації та вибору. Саме це ми сьогодні донесли до відома чиновників. Час покаже, чи нас почули. Продовжуватимемо повідомляти нашим клієнтам про перебіг подій на сайті tabletki.ua", - зазначив він.

Інформація про можливість заблокувати в Україні роботу сервісів з бронювання ліків з'явиласяь минулого тижня і збурила українців. Послугам аптечних маркетплейсів користується 30% покупців, знижки на ліки на таких майданчиках сягають до 15%. Сам маркетплейс на своєму сайті розмістив повідомлення про те, що "чиновники їх закривають" і закликали небайдужих підписати відповідну петицію. Менш ніж за добу вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.