RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​В Україні введуть окремий податок для фермерів: що зміниться

Міністерство аграрної політики і продовольства пропонує вивести фермерські господарства в окрему групу оподаткування, повідомляє прес-служба міністерства.

"Зараз ми активно співпрацюємо з європейськими експертами з підтримки малих і середніх фермерських господарств. Одна із загальних напрацювань - це створення Державного аграрного реєстру України, а в перспективі - Платіжною агентства, що дозволить створити прозору систему розподілу державних коштів", - сказав заступник міністра аграрної політики Віктор Шеремета.

За його словами, актуальним питанням є виведення фермерських господарств в окрему групу оподаткування, адже сьогодні як малі, так і великі форми господарювання знаходяться в "4-й пільгової групі оподаткування".

Крім того, він наголосив на важливості прийняття законопроекту № 8236 про передачу фермерських земель постійного користування у власність фермерам.

Це, на думку Шеремета, сприятиме розвитку сільського господарства.

Раніше повідомлялося, що Рада директорів Світового банку схвалила програму на $ 200 млн для підтримки малих і середніх аграрних підприємств України.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", стало відомо про проблеми з експортом українського зерна "Бунге".