RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

РосЗМІ назвали куратора захоплених бойовиками на Донбасі українських підприємств

Захопленими бойовиками на окупованому Донбасі українськими підприємствами управляє компанія "Внешторгсервис", генеральним директором якої є колишній віце-губернатор Іркутської області РФ Володимир Пашков.

Про це повідомляє видання "Коммерсант".

Пашков працював віце-губернатором з 2008 по 2014 рік.

Зазначається, що "Внешторгсервис" контролює металургійний завод "Донецьксталь", Єнакіївський і Макіївський металургійні заводи, "Єнакіївський коксохімпром", Ясинівський коксохімічний завод, "Макіївкокс" і Харцизький трубний завод.

При цьому видання вказує, що за минулий місяць у "Внешторгсервиса" не з'явилося ні сайту, ні офісу. Крім того, ніде не говориться, хто очолює цю компанію і кому вона належить. Але один раз ім'я гендиректора спливло у зверненні Краснодонської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості до робочих місцевого підприємства "Краснодонвугілля". 20 березня говорилося, що під "Внешторгсервис" увіллються вугільні підприємства та металургійні заводи.

"Пропонується побудова вертикально інтегрованої компанії, яка буде працювати на території ЛНР і ДНР. Генеральним директором компанії є Володимир Пашков", — передає видання.

Так званий "міністр промисловості і торгівлі ДНР" Олексій Грановський підтвердив виданню, що "Внешторгсервисом" керує людина на ім'я Володимир Пашков, у якого є російське громадянство.

За словами екс-нардепа України Олега Царьова, за компанією "Внешторгсервис" стоїть бізнесмен Сергій Курченко, пише видання. Цю інформацію журналістам підтвердили робочі Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного комбінату та вуглевидобувного підприємства "Орджонікідзевугілля". За їх словами, контроль над підприємствами перейшов саме до Курченко.

Відомо, що в грудні 2015 року в Москві був зареєстрований благодійний Фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів, президентом якого став Пашков. СБУ звинуватила Пашкова у фінансуванні бойовиків. Для приховування цього факту та щоб уникнути додаткових економічних санкцій до РФ, одним з механізмів наповнення бюджету бойовиків був обраний зазначений благодійний фонд.

Як повідомляв "Апостроф", голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що між бойовиками самопроголошених ДНР-ЛНР почалися конфлікти через українські підприємства, захоплені ними на окупованому Донбасі.