RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні запускають виробництво патронів: джерело повідомило перші деталі

Стало відомо, в якій формі в Україні буде запущено власне виробництво патронів.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіло джерело в "Укроборонпромі".

З початком окупації Донбасу, єдине патронне підприємство країни - Луганський патронний завод - виявилося в руках бойовиків, відповідно, працювати на потреби української армії ЛПЗ вже не міг. А ось на потреби окупантів завод продовжує працювати. У цьому "Апостроф" запевнив член парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Обмежено, але працює. Вони відновили виробництво", - говорить він.

Проблема відновлення виробництва патронів для потреб ЗСУ заключається в питанні, в якій саме формі воно буде організовано і яку продукцію необхідно випускати патронному заводу, щоб залишатися на плаву. Джерело в концерні "Укроборонпром" розповіло, що серед проектів заводу, переданих в Кабмін, "розглядалися різні форми співпраці: як кооперація з міжнародними компаніями, так і інвестиції під цей проект".

"Взагалі виробництво буде орієнтуватися під конкретні завдання, але, звичайно ж, у концерну вектор переходу на стандарти НАТО", - додало джерело.

Більш детально на цю тему читайте в матеріалі "Апострофа" - "Порошенко хоче патрони, як у НАТО: потрібно уважно стежити за грошима".