RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

STEM is FEM познайомив українських школярок з успішними айтішніцями і показав офіси великих IT-компаній

Благодійний проект STEM is FEM організував захід, де довів дівчатам, що IT - це галузь, в якій жінкам раді не менше, ніж чоловікам. 23 старшокласниці відібрали за допомогою онлайн тестування на сайті проекту з 80 бажаючих взяти участь в освітньому модулі, повідомляють організатори проекту.

У перший день заходу з розповідями про власний успіх і порадами для його досягнення перед дівчатами виступили міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, народний депутат України, в минулому - головна операційна директор Ring Ukraine Кіра Рудик і віце-президент з інжинірингу GlobalLogic Юлія Дубова.

"Я дуже рада, що зараз все більше жінок обирають IT. Ми в GlobalLogic постійно дивимося на пропорцію жінок і чоловіків в компанії. І бачимо, що кількість жінок зростає і, якщо раніше вони в основному займалися не технічними завданнями, то сьогодні більшість вибирає інженерні професії ", - розповідає Юлія Дубова.

У другий день модуля дівчата поспілкувалися з жінками з різних напрямків IT. На питання про особливості професій відповідали Ніна Левчук (керівник напрямку розвитку онлайн-платформ, стартапів і венчурних фондів Google в Центральній Європі), Анастасія Харитонова (аккаунт-стратег Google), Вікторія Таранюк (Lead QA компанії GlobalLogic), Тетяна Хряпіна (CEE L & D Regional Head, GlobalLogic) та Ірина Зеленецкая (Front-End разработчіца в компанії Beetroot).

Також дівчата мали можливість зазирнути за лаштунки індустрії і відвідати офіси компаній. У GlobalLogic їх знайомили з проектами компанії, наприклад, сучасним концертним музичним пультом, до створення якого компанія залучила відомих українських музикантів. А в Beetroot розповіли, як шведські традиції, цінності та схема управління прижилися в Україні.

"Під час екскурсії учасниці познайомилися з роботою провідних IT-компаній, побували в офісах, перейнялися корпоративною культурою, побачили, як сформовані відділи, обладнані робочі місця. Не секрет, що в IT-компаніях панує особлива атмосфера: тут цінують креатив і нестандартні ідеї, не терплять формалізму, намагаються не порушувати особистого простору. Сподіваюся, дівчата оцінили всі переваги цієї сфери, і їм захочеться надалі пов'язати своє життя з інформаційними технологіями ", - говорить один з ініціаторів проекту, керівник компанії Gamingtec Сапар Карягдиев.

Дівчата взяли участь у професійному конкурсі, переможниця якого в червні відвідає Webit Festival Europe в Валенсії (Іспанія).

STEM is FEM - це благодійний освітній проект. Його мета - привернути дівчат розвиватися в напрямку STEM-дисциплін: науці, технологіях, інженерній справі та математики. Наступною темою проекту стане "Енергетика та екологія". А конкурс на участь в модулі почнеться на сайті STEM is FEM вже на початку січня.