RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Еліта схильна сама грабувати країну: екс-депутат Держдуми Пономарьов вказав на проблему з інвестиціями в Україну

Колишній депутат Держдуми Росії, бізнесмен Ілля Пономарьов розповів про те, що хотів би залучити в Україну інвестиції, але цьому заважає сама правляча еліта України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Є інвестиційна компанія, є американські інвестори, які готові вкласти в українську економіку до $ 200 млн", - зазначив Пономарьов.

"Мене найбільше цікавить напрям, який я добре розумію. Це напрямок - якраз нафтогазодобування. Я в ньому розбираюся, тому це для мене є пріоритетом. Але у західних товаришів, звичайно, є великий інтерес до сільського господарства, до інфраструктурних проектів на території країни. Головне, зараз вони зацікавлені в тому, щоб тут почалося зростання. Багато з цих людей - це чисто фінансові інвестори, які хочуть заробляти від загального зростання ринку. Це не стратегічні інвестори, які, як наприклад, Cargill або Bunge, які роблять портові або торгові споруди під свій конкретно бізнес. Це як раз ті люди, які зацікавлені в Україні в цілому, в тому, щоб країна почала зростати", - продовжив він.

Потоку інвестицій в Україну, вважає Пономарьов, заважає позиція української політичної та економічної еліти.

"На жаль, можу сказати, що більша частина вашої політичної та економічної еліти на даний момент схильна сама грабувати країну і не хоче ніяких реальних помічників... Вони хочуть самі брати в борг, а потім самі вирішувати, що вони роблять. Помічників, які б свої гроші тут витрачали, вони не дуже хочуть", - продовжив він.

Читайте докладніше про ситуацію в Україні і Росії в інтерв'ю Іллі Пономарьова "Апострофу": "У системі, створеній Путіним, є особливо небезпечні люди".