RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зеленський підписав важливий для бізнесу документ: що зміниться

Згідно з підписаним президентом України Володимиром Зеленським законом, з державного бюджету буде виділено 2 млрд гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 і 9 відсотків для підтримки малого та середнього бізнесу.

Про це сказано на офіційному сайті глави держави.

Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва" Верховна Рада прийняла у вівторок, 14 січня 2020 року.

Цим документом передбачено, що Фонд розвитку підприємництва буде надавати підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 і 9 відсотків річних за кредитами в гривні. Відсоток буде залежати від розміру і типу бізнесу.

"Програма дозволить малим і середнім підприємцям відкривати власну справу і створити тисячі робочих місць вже в 2020 році. Також підтримка підприємцям буде надаватися у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого і середнього бізнесу не вистачає застави", - сказано в повідомленні прес-служби президента.

Для запуску програми кредитів передбачено виділення з державного бюджету 2 млрд гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше економіст Олексій Кущ пояснив, що дозволить українській економіці розвиватися в потрібному темпі і напрямку.