RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Нацбанку зробили важливу заяву про падіння гривні

У Національному банку України пообіцяли використовувати міжнародні резерви, щоб підтримати стабільність гривні, яка похитнулася через хвилювання на валютному ринку. Падіння української валюти в регуляторі пояснюють психологічними факторами.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на УНІАН.

"Поточна ситуація на українському валютному ринку - міжбанківському та готівковому - склалася під впливом перш за все психологічного чинника, який, ймовірно, має короткостроковий ефект", - сказано в коментарі НБУ.

Високий попит на валюту на міжбанківському ринку в регуляторі назвали типовим для післясвяткових днів. Крім того, на нього впливає висока невизначеність щодо подальшого поширення коронавірусу в світі і підвищення турбулентності на світових фінансових і товарних ринках.

При цьому в НБУ підкреслили, що епідемія коронавірусу має обмежений і нейтральний вплив на економіку України, оскільки український експорт продовжує зростати, а зниження цін на окремі експортні товари компенсовано нарощуванням фізичних обсягів поставок за кордон.

"Національний банк продовжить стежити за ситуацією з поширенням коронавірусу, станом світових фінансових і товарних ринків і при необхідності буде і надалі проводити інтервенції для згладжування надмірних курсових коливань", - підкреслили в НБУ.

У Національному банку стверджують, що мають достатньо резервів для згладжування коливань курсу гривні. "Сьогодні міжнародні резерви України складають 26,8 млрд дол. США, що є найвищим рівнем з листопада 2012 року", - похвалилися в Нацбанку.

За даними НБУ, ситуація на грошово-кредитному ринку України залишається стабільною, і гривнева ліквідність банківської системи зараз становить близько 230 млрд грн, а валютна - понад 8 млрд дол.

Як повідомляв "Апостроф", вранці у вівторок, 10 березня, в пунктах обміну валют в Києві був помічений ще більше зростання курсу долара і євро відносно гривні, тобто українська валюта продовжує падіння.