Українські аграрії, як і європейські, отримують субсидії, однак принцип їх надання зовсім інший.
Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".
Різницю пояснив експерт з питань аграрного сектора інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Передерей.
"Але потрібно дивитися на структуру субсидій. У ЄС вони націлені на залучення нових фермерів в певну галузь, на підтримку новостворених господарств, на підтримку не великого агрохолдингу, а невеликого господарства, яке займається спеціалізованою, нишевою культурою", - пояснив фахівець.
При цьому в Україні субсидії якраз отримують великі компанії. Так, наприклад, агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) отримав в 2018 році державних дотацій на 970 мільйонів гривень, а у 2017 році - на 1,4 мільярда гривень.
"Чи потрібно давати субсидії величезним агрохолдингам - це складне питання", - зазначив Андрій Передерей.
Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": За крок від голоду: чому українські землі не можуть нагодувати українців.