RU  UA

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Україна отримає мільярди: Зеленський розповів про успіхи поїздки до Британії

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Велику Британію, між двома країнами був підписаний Меморандум, згідно з яким Україна отримає 2,5 млрд фунтів стерлінгів кредитних гарантій для британсько-українських торгових контрактів.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Відзначається, що Меморандум про взаєморозуміння між Державним секретарем Її Британської Величності, який діє через Департамент по забезпеченню експортних кредитів, який функціонує під назвою UK Export Finance, і Кабінетом Міністрів України, був підписаний у присутності Володимира Зеленського.

Відповідно до Меморандуму, UKEF відновлює роботу на українському ринку з підтримки британського експорту. UKEF зможе надати кредитні гарантії в розмірі до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для британсько-українських торгових контрактів.

"Ми привезли з Великої Британії два з половиною мільярди фунтів стерлінгів. Це нова сторінка української-британського співробітництва і безпрецедентна подія для України", - зазначив Зеленський.

Він додав, що ці кошти можуть бути використані для реалізації інвестиційних проектів в таких пріоритетних галузях, як безпека і оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров'я.

UKEF підтримує експорт всіх видів товарів і послуг з Великї Британії і може допомогти підприємствам будь-яких розмірів успішно виконати експортний контракт. Кредити будуть видаватися на 10 років під дуже привабливу ставку - 2,5% в євро і 3,5% - у фунтах стерлінгів. Пільговий період кредиту, коли можна не виплачувати відсотки, - три роки, рівень локалізації британської частки виробництва - 20%.

Як повідомляв "Апостроф", Україна і Британія також домовилися про постачання сучасних зразків військової техніки і новітнього озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, будівництво об'єктів базування ВМС ЗС України а також про спільний проект зі створення ракетного катера.