RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні АЗС влаштували "бунт" через регулювання цін на паливо: з'явилася реакція Мінекономіки

Після введення держрегулювання цін на паливо, провідні мережі АЗС влаштували "бунт" і припинили продавати бензин преміум-класу на своїх заправках. У Мінекономіки уточнили, що регулювання цін стосується лише соціальних видів палива та не поширюється на "брендове преміальне" паливо.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Відзначається, що встановлення максимальної торговельної надбавки на бензини автомобільні та дизельне паливо було введено постановою Кабміну від 14 травня. Його дія поширюється на бензин марки а-92, бензин марки а-95 і дизельне паливо.

"Таким чином, під установку максимальної торговельної надбавки не підпадає "брендове преміальне" паливо з поліпшеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак), що пропонується на автозаправних станціях для автомобілів преміум сегменту за вищою ціною ніж соціально значуще пальне", - йдеться в роз'ясненні.

Як повідомили на Facebook-сторінці мережі АЗС KLO, 15 травня вони зупинили продажи VENTUS 95 і VENTUS Diesel, а на наступний день призупинили дію купонів на знижки в додатку. В той же день ввечері дію купонів почали відновлювати.

Після появи роз'яснень від Мінекономіки, увечері 16 травня, відновилися продажі VENTUS 95 і VENTUS Diesel. На другу половину дня 17 травня анонсували відновлення дії всіх купонів на знижки.

Раніше ми розповідали, що в Україні злетіли ціни на бензин і дизель.