RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

​Оформлення субсидії: коли можна записатися в чергу на подачу документів

Після того як Кабмін заднім числом змінив порядок оформлення житлових субсидій, у деяких громадян виникло запитання - коли можна записатися в чергу на подачу документів для оформлення субсидії?

Мінсоцполітики дало відповідь на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до постанови Кабміну від 19.05.2021 №505, розгляд питань щодо призначення субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, окрім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання особам, які орендують житлові приміщення на підставі договору найму; індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщеним особам;
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Питання черговості відвідування ЦНАПів, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, виконкомів вирішується на місцях.

При цьому, при поданні заяви з необхідними документами в будь-який місяць з червня по вересень 2021 року, призначення житлової субсидії відбувається з травня 2021 року, пояснили в Мінсоцполітики.

Раніше "Апостроф" назвав шість простих кроків для оформлення субсидії онлайн.