RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Локдаун в Україні обрушить ринок житла: якими будуть ціни на "вторинці"

Якщо в Україні оголосять осінній локдаун, то середні ціни на вторинному ринку можуть знизитися до 5%, а попит - впасти мінімум на 20-30%.

Про це повідомляє UBR.ua

"На первинному ринку ціни також будуть намагатися тримати на тому ж рівні. Але розуміємо, що попит на первинному ринку також впаде, як мінімум, на третину. Скорочення продажів - це те, в чому не зацікавлена жодна девелоперська компанія", - вважає гендиректор компанії "Увекон" Володимир Шалаєв.

Розмір знижок може скласти в середньому до 15%. Забудовники ж будуть намагатися ні на день не зупиняти процес будівництва, щоб підтримувати довіру клієнтів.

"Будь-яка зупинка робіт, навіть не дивлячись на форс-мажор, сприймається покупцями з побоюванням і може істотно знизити довіру аудиторії до забудовника. Адже це сприймається не інакше, як реальний ризик появи нової "недобудови", - розповів Шалаєв.

У разі локдауна, зниження цін на житло пройде через 3-4 місяці після передбачуваного карантину. В цілому, очікується тренд на "зростання відкладеного попиту".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ринок нерухомості України ожив після зняття більшості коронакризних карантинних обмежень.