RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Українці здивовані: сотні тисяч громадян залишилися без субсидії

200 тисяч українців отримали відмови в призначенні субсидії через те, що соцслужби стали перевіряти їх фінансове становище і знайшли законні підстави не давати компенсацію.

Про це пишуть "Вєсті".

Українці, які отримали відмови, розгублені, адже їхнє матеріальне становище з минулого року не покращилось.

Валентина Семерак із Полтавської області розповіла виданню, що у її разі причиною відмови став будинок у селі, який раніше вона отримала у спадок. У будинку ніхто не мешкає, він стоїть закритий. Жінка мешкає у місті разом із сином-інвалідом.

Заступник міністра Мінсоцполітики Віталій Музиченко зазначив, що наявність більш ніж одного житлового приміщення у власності вважається підставою для відмови у субсидії. Крім цього, він перерахував такі причини, як наявність 100 тис. грн та більше на банківському рахунку або покупка вартістю понад 50 тис. грн, та пояснив, що раніше такі дані не перевірялись.

Також у компенсації відмовлять, якщо хтось із працездатних членів сім'ї довго ніде офіційно не працює і не перебуває на обліку у центрі зайнятості. За словами чиновника, ці причини стали підставою для відмови у призначенні субсидій 200 тисячам українців.

"Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Адже життєві обставини можуть змінитися, причому як в один, так і в інший бік. І, відповідно, сім'я, яка ще вчора не мала права на отримання субсидії, сьогодні вже може на неї претендувати. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або людина, яка не працювала раніше, працевлаштувалася", - зазначив Музиченко.

Раніше заступник міністра Мінсоцполітики заявив, що у держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій цього року та для перших платежів на початку наступного року.