RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Ukraine Economic Outlook: "Велике будівництво" склало левову частку зростання реального ВВП у 2021 році

Інфраструктурна програма "Велике будівництво", започаткована президентом Володимиром Зеленським два роки тому, залишається одним із локомотивів української економіки.

Внесок "Великого будівництва" забезпечив зростання реального ВВП у 2021 році, повідомляє керуючий партнер та старший економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар.

Він поділився результатами аналізу поквартальної та річної динаміки складових ВВП по галузях.

"Доля "Великого будівництва" у прирості реального ВВП 2021 року +2,6% ВВП. Сам можливий ріст реального ВВП у поточному році +2,7 - 3,1% за різними сценаріями. Наша група більше схиляється до нижнього значення. У будь-якому разі, хоч як це парадоксально звучить, частка "Великого будівництва" у зростанні реального ВВП у 2021 році – левова", - констатував Кухар.

За його словами, причини впливу інфраструктурної програми на економіку ще обговорюватимуть у професійних колах. Проте зараз можна сказати, що "якби не "Велике будівництво", спад економіки у другому півріччі за рахунок зростання цін на енергоносії та зростання тінізації в очікуванні бізнесом майбутніх податкових посилень "притиснули" б річну цифру зростання реального ВВП цього року майже до нуля".

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні встигли відремонтувати та побудувати більше ніж 13 тисяч км автошляхів. За наступні 2 роки планують оновити ще 15 тисяч кілометрів.