RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Масло, гречку та яйця можуть прибрати з магазинів: виною є рішення влади

В Україні з прилавків супермаркетів можуть зникнути деякі продукти харчування, серед яких – олія, гречка та яйця.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив генеральний директор однієї з найбільших корпорацій національної мережі супермаркетів.

За словами гендиректора, це пов'язано із постановою Кабінету Міністрів України про встановлення граничної націнки у розмірі 10% на розширений перелік соціально значущих продуктів харчування. Він вважає, що цей нормативно-правовий акт не має під собою серйозного обґрунтування і не стане ефективним, оскільки він не вирішує проблеми виробників, а самих рітейлерів просто ставить перед фактом, що склався.

Гендиректор зазначає, що владі потрібно розробляти та впроваджувати механізми стабілізації ціноутворення з чітким розумінням причин їх зростання для кінцевого споживача. Крім того, Кабінету міністрів варто замислитися над використанням аналогічних практик європейського та світового рітейлу.

Раніше ми повідомляли, що в Україні у 2022 році очікується неминуче зростання вартості продуктів харчування. Показник "продуктової" інфляції може скласти 20%.

Ми також повідомляли, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо запровадження державного регулювання цін на окремі види продуктів харчування.