RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Як зменшити платіжку наполовину: у Кабміні українцям дали пораду

Завдяки державній програмі з енергоефективності, яка діє в Україні, громадяни можуть оперативно повернути кошти, витрачені на термомодернізацію житла, зменшити суми у рахунках та отримати значно вищий рівень комфорту у власних оселях.

Про це розповіла заступниця Міністра енергетики Юлія Підкоморнау своєму блозі.

Вона відзначила, що державна програма з енергоефективності – перевірений роками ефективний інструмент державної підтримки при впровадженні енергоефективних заходів в оселях.

“Програма надає співфінансування мешканцям будинків, які вирішили зробити термомодернізацію. Часто державна програма посилюється також місцевими програмами, що масштабує їхній ефект і значно зменшує інвестиції, які потрібно зробити самим мешканцям”, – написала Юлія Підкоморна.

За 7 років програмою скористалися близько 870 тисяч домогосподарств, які отримали державну компенсацію у майже 3,5 млрд гривень, завдяки інвестуванню в енергоефективні заходи.

“Загалом комплексна термомодернізація будинку (від встановлення побудинкових лічильників тепла і індивідуальних теплових пунктів до заміни дверей і вікон) здатна зменшити споживання енергії на 50% і навіть більше. А разом з цим – знизити витрати на опалення та гаряче водопостачання”, – розповіла заступниця Міністра енергетики.

Вона навела приклад термомодернізацій за кордоном, зокрема, у Польщі, де за 20 років було майже повністю змінено систему енергоспоживання населенням.

Нагадаємо, термомодернізація будівель – це комплекс енергоефективних заходів від проведення енергоаудиту, встановлення енергоефективного та регулюючого обладнання до утеплення зовнішніх стін, які значно скорочують енергоспоживання населенням.

Раніше ми писали, чому до ідеї влади щодо утеплення будинків виникло багато питань.