RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Європа зістрибує з російської "газової голки": НАТО побудує газопровід з Африки

Країни-члени Організації Північноатлантичного договору розглядають можливість будівництва нового газопроводу з метою знизити залежність Європи від російського газу.

Про це повідомляє іспанська La Vanguardia.

Йдеться про відновлення проекту Midcat – будівництво газопроводу за маршрутом Іспанія-Франція-Німеччина. По ньому повинні піти газ та скраплений природний газ з Алжиру. Ідея будівництва даного газопроводу виникла ще в 1950-х роках у тодішнього французького президента Шарля де Голля - газ таким чином мав надходити на заводи в басейні річки Рейн.

Видання з посиланням на власні джерела в уряді країни повідомляє, що питання щодо відновлення нового транскордонного сполучення з Францією для надходження газу до центру Європи наразі вирішується в НАТО.

Також повідомляється, що в даному газопроводі зацікавлена Німеччина, яка сильно залежить від постачань "блакитного палива" з Росії.

Раніше ми повідомляли, що британська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell повідомила про плани збільшити постачання газу до Європи у разі загострення кризи на європейських ринках.

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Шантажні роботи: чи зможе Європа замінити російський газ