RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Курс долара в Росії б'є рекорди: валюту продають лише з-під поли

На Росії активізувався чорний ринок із продажу іноземної валюти унаслідок заборони Центрального банку РФ на видачу готівкової валюти. Курс рубля до долара з кожним днем все більше падає на дно.

Про це повідомляє видання Радыё Свабода.

"Міняйли", що продають та обмінюють валюту в соціальних мережах, зазвичай влаштовують зустріч у центрі міста у відділенні банку. Ціна за долар та євро в таких угодах перевищує офіційний курс та досягає позначки в 200 рублів.

За даними російської газети "Коммерсантъ" у популярному месенджері Telegram та соціальній мережі "ВКонтакті" з'явились десятки груп з пропозицією обміняти валюту. Телеграм-канали публікують "актуальну інформацію про можливі місця купівлі долара" або діляться інформацією про те, скільки у них валюти і за якою ціною вони готові її продати, або, навпаки, скільки валюти потрібно людині і як багато вона готова заплатити.

Правоохоронні органи РФ повідомили "Коммерсанту", що діяльність з організації обміну валюти в соцмережах і месенджерах може бути притягнена до кримінальної відповідальності за статтею 172 Кримінального кодексу ("Незаконна банківська діяльність").

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Росії долар з початку війни подорожчав утричі.