RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні відстрочили запровадження нових платежів за газ: як це позначиться на цінах

В Україні відстрочили перехід на облік природного газу в енергетичних одиницях. До кінця війни з Російською Федерацією українці платитимуть за газ за старими правилами.

Про це в Тelegram повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За відповідний законопроект за номером 7305 проголосували 286 народних депутатів.

Так, перехід на облік "блакитного палива" в енергетичних одиницях перенесено з 1 травня 2022 року на 1 травня, наступного за датою припинення або скасування військового стану.

"В умовах активних бойових дій та евакуації частини державних службовців значно ускладнилася координація між органами виконавчої влади для своєчасного та ефективного впровадження змін до вторинного законодавства для переходу на розрахунки в одиницях енергії, що призводить до неможливості своєчасного ухвалення відповідних змін", - йдеться у документі.

Так, до запровадження військового стану опалювальний сезон 2021-2022 років мав би бути останнім, коли домогосподарства в Україні платили за блакитне паливо за метричними показниками. 2 листопада минулого року ВРУ проголосувала за закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу. Завдяки введенню нової системи обліку автоматично враховується якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не обсяг.

Нагадаємо, в Офісі президента України заявили, що ціна на газ для населення не змінюватимуться, поки триває війна.