RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Заплатив за газ, але борг залишився: в чому причина і що робити

У "Нафтогазі", де назвали ціну на газ в Україні взимку, пояснили, що робити українським побутовим споживачам, якщо вони заплатили за спожитий природний газ, але борг залишився. Є декілька випадків, коли може виникнути заборгованість.

Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу" у Facebook.

Читайте також: На газі можна зекономити: як українцям зменшити платіжки за комуналку

Так, борг може виникнути, якщо при оплаті послуг за газ споживач не вказував у призначенні платежу свій особовий рахунок. Тоді гроші зберігатимуться на рахунку "до з’ясування".

"Споживачу запропонували скласти з нами, як з постачальником послуг, акт звіряння розрахунків. Так ми переконаємося, що всі оплати, які були здійснені зараховані саме на особовий рахунок клієнта", - розповіли у "Нафтогазі".

Якщо оплати некоректно зараховано, то за умови надання повного пакету документів від споживача для перенесення коштів, ця газопостачальна компанія може перенести їх на особовий рахунок платника.

Крім того, заборгованість може статися через те, що громадянин не передає показання. Тоді оператор ГРМ передає компанії, яка надає споживачу послуги газопостачання, не фактично спожитий обсяг газу, а розрахунковий. Споживач має передати показання лічильника чи викликати контролера ОГРМ, здійснивши контрольне зняття показань приладу обліку. Скориговані обсяги споживання компанія отримає вже наступного місяця після цього.

Нагадаємо, з 1 жовтня для побутових споживачів, яким повністю або частково припинено газопостачання, запровадили зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності.

  • Вас може зацікавити:

Субсидії на оплату газу: сім категорій, які мають право на пільги

Чому в платіжках за газ приходять завищені суми: українцям дали пояснення

Українці помилково платять за газ на неправильний рахунок: як повернути гроші