RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Як знизити витрати на опалення: три поради, які створять "диво" з вашими рахунками

Експерти дали незамінні рекомендації, як заощадити на опаленні у зимовий період. Ці прості прийоми можуть зробити дива з комунальними рахунками.

Про це повідомляє NY Post.

Читайте також: Працюють без електрики: за скільки можна купити автономні лампочки на випадок блекауту

Як пише видання, з падінням температури може статися різке зростання рахунку за опалення. Проте за допомогою винахідливості, будь-хто може заощадити "кревні". Вона допоможе зберегти і будинок теплим, і банківський рахунок стабільним.

Перша порада полягає у тому, щоб над класичний радіатор поставити полицю. Це допоможе краще використовувати тепло. Відповідна техніка особливо корисна, якщо радіатори розташовані прямо під вікном.

"Встановлення полиці над радіаторами не тільки виглядає красиво, але й допомагає направляти тепло від радіатора в кімнату", – пояснили експерти.

Друга порада стосується стіни за радіатором, яку потрібно замостити листками фольги. Так тепло не буде поглинатися задньою стінкою.

"Зверніть особливу увагу на ті, що кріпляться до зовнішніх стін. Світловідбивна плівка відбиває тепло назад у кімнату, а не дозволяє йому виходити крізь стіну", - зауважили професіонали.

Третя рекомендація полягає у забезпеченні вільної циркуляції повітря. Тому тримати штори та інші меблі необхідно подалі від радіатора. Так не блокуватиметься потік тепла до решти кімнати. При цьому штори не тільки заважають радіатору, але й можуть закривати доступ тепла від сонця, що проходить через вікна протягом дня.

"Намагайтеся не розташовувати меблі безпосередньо навпроти радіаторів, інакше ви обмежите розподіл тепла в кімнаті. Натомість розташуйте диван та інші меблі в місцях, де ваші радіатори будуть чистими та працюватимуть якнайкраще", - зазначили експерти.

Проте наявність щільних штор може бути корисною для запобігання проникненню холодного повітря з вікон у дім у місцях з низьким освітленням взимку чи відсутністю прямого сонячного світла. Якщо таких немає, то можна самостійно обшити їх термопідкладкою або флісом.

Раніше ми писали, як мобільні оператори "готувалися" до відключень світла.

  • Вас також може зацікавити:

Може знову знадобитись взимку: сім способів швидко зарядити телефон, коли нема світла

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям

Якими продуктами треба запастися на випадок блекауту: можна купувати вже зараз