RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

НБУ обмежить українцям грошові перекази: які негативні наслідки це матиме

Обмежувальні заходи, які Національний банк України планує ввести щодо грошових переказів, можуть мати вкрай негативні наслідки.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Про наміри обмежити карткові перекази та поповнення готівкою банківських рахунків через термінали самообслуговування заявила перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова. За її словами, поки що жодного рішення не ухвалено, проте воно потрібно для запобігання мінімізації ухилення від сплати податків.

Читайте: В Україні змінять роботу банків та обмінників: НБУ ухвалив рішення

"Однозначно будь-яка заборона у сфері безготівкових розрахунків витіснить самі розрахунки у готівку", - заявив співрозмовник "Апострофа", пов'язаний з банківською системою країни, який побажав зберегти свою анонімність.

Експерти, опитані виданням, згодні з такою точкою зору.

"Зіткнувшись із труднощами при здійсненні переказів та з розпорядженням власними коштами, люди шукатимуть альтернативні варіанти - перейдуть на розрахунки готівкою, у криптовалюті тощо, - каже керівник аналітичного напряму мережі "АНТС" Ілля Несходовський. - Це не знизить рівень ухилення від (сплати) податків, натомість призведе до відтоку коштів із банків".

Він нагадав, що банки після російського вторгнення не вводили обмеження на проведення операцій, і це допомогло банківській системі вистояти.

"Банки зацікавлені в залученні коштів громадян, і, можливо, це стане для НБУ стимулом для того, щоб обмеження, якщо вони будуть вводитися, були якомога м'якшими і менше зачіпали звичайних людей", - сказав у свою чергу експерт CASE Україна Володимир Дубровський.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Буде лише гірше: що готує Нацбанк для власників карткових рахунків".

  • Читайте також:

Україні потрібно повернути ще одну категорію громадян для відновлення економіки: про кого йдеться

Українці отримають страховку від стрибка курсу долара: як це працюватиме

В Україні з'явилася нова монета, присвячена ЗСУ: чим вона унікальна