RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Українці навіть не помітять: чому не варто боятися дефолту і що буде далі

Очікування того, що Україна вже цього року може оголосити дефолт по своїм зовнішнім комерційним боргам, пов’язані виключено з війною, яку проти нашої країни веде Росія.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Раніше міжнародне рейтингове агентство S&P Global заявило, що Україна практично неминуче буде вимушена оголосили дефолт за зовнішніми зобов’язаннями перед приватними кредиторами, знизивши у зв’язку з цим довгостроковий суверенний кредитний рейтинг нашої країни із "ССС" до "СС" з негативним прогнозом.

Читайте також: Механізми для залучення грошей не сподобаються українцям, але без цього ми не переможемо – економіст Олег Пендзін

"Цей рейтинг однозначно пов'язаний з війною. Країна перебуває в стані війни, і оголошення дефолту є абсолютно логічним", - сказав у коментарі виданню керівник аналітичного напряму мережі "АНТС" Ілля Несходовський.

Директор аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій, у свою чергу, висловив подив тим, що українці так сильно бояться дефолту.

"Невже дефолт страшніший за війну? Люди думають, що дефолт – це щось жахливе. Але якщо говорити про Україну, то для нас за останні десять років це вже буде третя реструктуризація боргів, третій – щоб не називати дефолтом, скажімо, технічний дефолт. І це точно не страшніше за війну. Тому боятися тут нічого. Українці його точно не помітять. Його помітить лише Міністерство фінансів у тому сенсі, що зараз у них заплановані виплати з єврооблігацій на 4,5 мільярда доларів, а після переговорів у них буде нуль щодо виплат цього року. І всі ми тоді зітхнемо з великим полегшенням", - сказав експерт "Апострофу".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна йде до дефолту: чим це загрожує кожному українцю

  • Вас може зацікавити:

Гроші будуть, але в пакеті: чи Україна отримає доходи від заморожених активів РФ

На військові рейки не перейшли: як виживає українська економіка з 2022 року

Сенат проголосував: Україна стала на крок ближче до $60 мільярдів