RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Доведеться сплатити комісію: в українців не приймають деякі доларові купюри в банках і обмінниках

Після спадання ажіотажу серед українського населення на обмін американської валюти, курс долара стабілізувався і тепер українці прагнуть його здати. Однак не всі купюри приймають у банках та обмінниках.

Про це повідомляє Inkasso.

Зазначається, що обмінники, як правило, не погоджуються на обмін, якщо готівка має відразу кілька пошкоджень, сильно зношена, має плями фарби, великі розриви, а також та, яку випустили раніше 1996 року. Втім, так гроші можна обміняти у банках, заплативши комісію від 5 до 50%. Якщо у банківських установах відмовляться обміняти купюри, то можна звернутися безпосередньо до НБУ.

Читайте також: Чи буде в Україні долар по 50 гривень: прогноз на 2023 рік

Оскільки обміном американської валюти займаються тільки іноземні банки, процес інкасо може зайняти від одного до кількох місяців, оскільки пошкоджені банкноти відправляються за кордон на експертизу та замінюються на нові аналогічного номіналу.

Українські банки співпрацюють з іноземними фінансовими установами, які здійснюють приймання пошкоджених купюр і видавання нових банкнот відповідного номіналу.

Згідно з поясненнями Нацбанку, обміну підлягають навіть ті банкноти, які були порвані на частини та склеєні, з видаленням елементів дизайну, включаючи текстові та цифрові позначення номіналу.

Раніше ми писали, що в Україні немає загрози зриву посівної кампанії, оскільки аграрії ще з осені приготував необхідну кількість запасів палива.

Вас може зацікавити:

Що буде в Україні з цінами, інфляцією та курсом валют: прогноз на 2023 рік

Чи впаде гривня нижче за "планку": прогноз курсу валют на 2023 рік

Продавати чи купувати? Яким буде курс долара в найближчі два роки