RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Який зараз курс валют в Україні та чого чекати протягом тижня

Фінансові експерти дали прогноз на курс долара на готівковому ринку наступного тижня, а також розповіли завдяки чому курсові значення зберігають відносну стабільність, незважаючи на масовані ракетні обстріли російськими окупантами України.

Про це пише "НВ".

Читайте також:Долари чи генератори: як українцям зберегти заощадження під час війни

"Готівковий курс долара на цьому тижні знайшов певну рівновагу в діапазоні 39.70/41.00 попри невизначену ситуацію з енергетикою, яка продовжує зазнавати ушкоджень від ударів Росії, та з питанням подовження „зернового коридору“, яке вирішилось тільки в четвер", - зазначив керівник служби продажу казначейських продуктів Банку Авангард Юрій Крохмаль.

Відносна стабільність, яка є на даний момент, може протриматись, поки готівки достатньо в обмінниках і в касах банків.

"Поточна ситуація не спонукає людей до розпродажу готівкової валюти і відповідного зниження курсу, а доступність готівкової валюти не дає приводів для ажіотажного попиту та її здорожчання", - пояснив він.

У свою чергу, дилер департаменту казначейства та фінансових інститутів ОТП Банку Антон Курінний припускає, що суттєвої зміни курсу готівкового долара у розмірі 40−41 гривень за долар не буде.

Аналітик прогнозує, що через відключення світла в Україні та через ускладнення доступу до готівки в банках, українці можуть почати активніше знімати готівку та купувати валюту.

За його словами, наразі є великий попит на валютні депозити. Громадяни, які скористались цим способом купівлі валюти, наприклад, наприкінці серпня, очікують на їхнє закінчення, щоб забрати долари. Тому наразі банки спочатку вирішують питання валютних депозитів, і тільки після цього - валютообміну через каси банків. Це може незначно посилити тиск на готівкову валюту та, ймовірно, наблизити до рівнів 41,00+.

Курс долара за 20 листопада

Наразі долар можна купити за 40,27 грн, а продати - за 40,13 грн. В обмінниках його курс варіюється від 40,12 грн до 40,25 грн. На чорному ринку долар можна придбати за 40,40 грн, а продати - за 40,20 грн. У банках курс сягає 40,00–40,50 грн за долар.

Курс євро за 20 листопада

Станом на 20 листопада, євро у середньому купляють по 40,60 грн, а продають - по 40,80 грн. В обмінниках його продають у середньому по 40,80 грн, а купують по 40,55 грн. Придбати євро у приватників можна за 40,90 грн, а продати - по 40,60 грн за євро. У банках курс євро сягає 40,30–41,20 грн.

Фото: minfin.com.ua

Нагадаємо, через повномасштабне російське вторгнення курс валют в Україні зазнав суттєвих змін – проте, за прогнозами експертів, у 2023 році гривня може зміцнитись, а курс долара впаде нижче 40 грн.