RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​Все заради клієнтів: General Motors готова приймати біткоїни

Генеральний директор найбільшої американської автомобільної корпорації General Motors Мері Барра заявила, що ніщо не заважає її компанії приймати платежі в біткоїнах, хоча криптовалюті і загрожує рекордне падіння.

Про це повідомляє видання U.Today.

"Ніщо не заважає нам це зробити. Ми будемо керуватися нашими клієнтами", - заявила Барра і додала, що GM прагне зробити процес купівлі та придбання авто своїми клієнтами "якомога простішим".

Ще в лютому-2021 вона сказала, що її компанія "продовжить оцінку" біткоїнів після того, як інша американська компанія, виробник електромобілів і рішень для зберігання електричної енергії Tesla вклала 1,5 млрд доларів в найбільшу криптовалюту.

Однак у травні Tesla призупинила платежі в біткоїнах через викиди вуглекислого газу, викликані виробництвом криптовалюти, що викликало серйозне падіння її курсу. При цьому гендиректор компанії Ілон Маск заявив, що більш екологічний біткоїн дозволить провідному виробнику електромобілів відновити їхній прийом.

Дохід GM 2020 року перевищив 120 млрд доларів і, як пише видання, з огляду на те, що компанія має намір перейти на лінійку 100-відсоткових електромобілів до 2035 року, Tesla, давши біткоїну ще один шанс, швидше за все, спонукає GM наслідувати її приклад.

Нагадаємо, Сальвадор став першою країною в світі, яка визнала біткоїн офіційним платіжним засобом. Рішення прийняв Конгрес більшістю голосів.