RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Так ще можна жити: українці назвали рівень бажаної зарплати

Для того, щоб комфортно жити, українці хотіли б отримувати щомісяця 25 тисяч гривень.

Про це свідчать опитування дослідницької компанії Gradus Research.

  • Найбільші матеріальні претензії мають люди середнього (35-44 р.) і старшого (45-54 р.) віку. Для задоволення власних потреб їм потрібно близько 30 тисяч;
  • Молоді люди (18-24 р.) і громадяни передпенсійного та пенсійного віку (55-60 р.) потребують найменше – 20 тисяч гривень щомісячно;
  • Є і середня вікова категорія – 27-34 роки – на думку яких можна добре жити, отримуючи 27 тисяч гривень кожного місяця.

За гендерною ознакою, чоловікам потрібно на 5 тисяч гривень більше, ніж жінкам – 30 тисяч, на думку більшості серед опитаних, достатня сума.

Очікувано, що найбільше грошей потрібно для комфортного життя у Києві — мешканці столиці визначили щомісячну планку 35000 грн.

Якщо говорити про галузі, то бажаний рівень оплати праці досягнуто в автотранспорті, в індустрії інформації та телекомунікацій, а також у фінансовому і страховому секторі.

91,7% респондентів вважає, що зростуть ціни на продукти, і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь “сильно зростуть”.

Найбільш песимістично налаштовані мешканці північних регіонів, жоден респондент з цієї території не вибрав варіант, що ціни можуть знизитися.

“Звиклі до інфляції цін та девальвації національної валюти українці традиційно не хочуть зберігати заощадження у гривні: це вибір лише 6,9% у порівнянні з 41,8% для долара. Але при цьому наймолодші наші респонденти вірять у гривню: у віковій групі 18-24 вдвічі більше людей (15,9%) порівняно з рештою, готові заощаджувати “на старість” у цій валюті”, — зауважує директорка компанії Gradus Research Євгенія Близнюк.

На її думку, це через те, що молодше покоління не знає обвалів цін, коли ““долар по 4” перетворювався на “долар по 8”, а потім на “долар по 30”, і це за наявності валютних кредитів”.

Раніше ми писали, що в Україні виросли зарплати та де отримують найбільше.