RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В "Нафтогазі" оприлюднили нові тарифи на газ для населення і бізнесу

У НАК "Нафтогаз України" розробили нові тарифні плани для бізнесу і населення.

Як пише "Апостроф", про це повідомляє прес-служба компанії.

Як відзначили в НАК, основних тарифів буде три - "Річний", "Квартальний" і "Місячний". Кожен з них буде доступний для всіх видів споживачів, але у них різні методи підрахунку ціни.

Так, тариф "Річний" підійде для газопостачальних компаній: там присутнє врахування середнього профілю по 5 років, ціну буде прив'язано до щоденних котирувань хаба NCG, також будуть доступні різні умови оплати (передоплата, післяплата, подекадна оплата). За умовами "Річного" тарифу ціна і розрахунковий обсяг споживання повинен бути зафіксований в договорі. Відповідно споживач буде платити фіксовану суму. Однак, якщо він використовує менше зазначеного обсягу, то заощаджену суму йому повернуть.

Тариф "Місячний" доступний у вигляді лота до 50 тисяч кубометрів на УЕБ, з фіксованою ціною протягом місяця. Замовити газ в рамках цього тарифу можна з поставкою на поточний місяць, на наступний і на два місяці. Тут ціна газу буде змінюватися щомісяця, залежно від ринку. Оплата за газ відбувається в наступному місяці.

Тариф "Квартальний" буде доступний на четвертий квартал поточного року і на перший квартал наступного з поставками до 150 тисяч кубометрів в рамках торгів на Українській енергетичній біржі. Ціна фіксується на біржі і не буде змінюватися протягом кварталу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціна на газ для населення зросте і буде коливатися від 4700 до 5000 грн за тисячу кубометрів.