RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Українців можуть почати відключати від газу вже зовсім скоро

В Україні влада планує відключати споживачів від природного газу задля економії. Відключення постачання "блакитного палива" можуть початися вже у лютому.

Це випливає з протоколу наради уряду та газових компаній, повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко.

Результатом наради Кабінету та газових компаній стало рішення про підготовку "планового графіка постачання та використання газу".

Уряд доручив зробити це Міністерству енергетики за участю НАК "Нафтогазу" та "Оператора газотранспортної системи". Вони мають підготувати "плановий графік постачання, а також використання газу у розрізі споживачів з визначенням цінових показників.

Графік мають готувати щотижня упродовж осінньо-зимового періоду, починаючи з 13 січня.

Олексій Кучеренко зазначив, що газу зі сховищ не вистачає і доводиться відбирати щонайменше 10 мільйонів кубометрів на добу з труби, але обмеження стосуватимуться насамперед промисловості.

"Закінчиться це погано, і "Газпром" тільки на це і чекає. Отже, готують споживачів до обмежень. Насамперед – промисловість, щоб у жодному разі не чіпати ТКЕ та населення", – зауважив він.

На думку експертів, плановий графік постачання є підготовкою до точкового відключення споживачів, щоб обмежити споживання енергоносія.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні подорожчали тарифи на доставку газу, тому українці отримають комуналку з підвищеною ціною на газ.